26 January 2012

my first Sony Vegas video.

not so cool but... at least i've tried. and i'm trying. :)

23 January 2012

susahnya untuk tidak jadi pemarah kebelakangan ini.


[sedang membalas mesej-mesej sifar penting. mesej hambar.]

selepas sebutir biji limau,
sebutir lagi dia lontar ke dalam baju kemeja kolar yang aku pakai.
terasa biji limau melurut dari leher ke dada.
tersangkut pada baju dalam.

kali kedua dia lontar,
sasaran masih tepat.
berserta arahan.

     
     "hey, cepatlah. kita nak pergi rumah cik nor."
     (nada rendah tetapi menggesa)


kali kedua dia lontar tadi sudahpun buat aku rasa ini sangat melampau.
jawapan yang paling sesuai adalah dengan memaki.
tapi aku tak beri jawapan yang aku kata paling sesuai tu.


     "tak nak lah!!"
     (menengking)


     "kau cuti berapa hari."
     "kau cuti kau tak melawat sedara-mara kau."
     (nada masih rendah)


     "sedara kau, bukan sedara aku."
     (cuma dalam hati)


dia masih lontar untuk kali ketiga.
kali ini sasaran melencong.
aku pungut, aku rejam semula ke arah dia.
aku tarik muka masam.

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

trett..! trett..!
satu mesej masuk ke peti masuk mesej.

     'siapa nama penuh awak?'

     'afiqah si pemarah.'

p/s : phyca antares.......maaf.aku mungkiri janji aku untuk tidak tinggikan suara pada orang tua aku lagi.beri aku kekuatan ya Allah supaya aku sentiasa sabar.

12 January 2012

to look into her smile is a bliss.

i'm up on cloud number 9.


p/s :

actually, the ninth cloud was cumulonimbus.it's a vertically developed clouds which formed at an altitude of about 500 to 13,000 feet but in extreme cases, its peak can reach up to 75,000 feet.it was the highest a cloud can reach.

this is the largest of clouds; usually extending through all three cloud regions when vertically developed.all other clouds are dwarfed even compared to small cumulonimbus clouds.there are several number of cumulonimbus species.check this thing out..

1. Cumulonimbus Arcus
2. Cumulonimbus Calvus
3. Cumulonimbus Capillatus
4. Cumulonimbus Incus (subtype of Cumulonimbus Capillatus)
5. Cumulonimbus Mammatus
6. Cumulonimbus Pannus
7. Cumulonimbus Pileus
8. Cumulonimbus Praecipitatio
9. Cumulonimbus Tuba
10. Cumulonimbus Velum
11. Cumulonimbus Virga

but as time goes by, people discover another higher cloud which is noctilucent cloud (250,000 to 280,000 feet).after this, maybe i have to say "i'm up on noctilucent" to describe how blissful i am to iphone-age human being so they can understand.

forgive me if i'm wrong. good-day thursday. :)

11 January 2012

jatuh cinta lagi..

kalau tak ada kerja, bosan. kalau bosan, blogging. kalau kelajuan internet sama macam kelajuan carutan, facebooking. tapi pada kebanyakan masa, internet tak ada capaian. mungkin Celcom sengaja mencetuskan permasalahan macam ni supaya aku dan orang-orang macam aku cari alternatif yang lebih berilmiah atau setidak-tidaknya menguji kemahiran membaca. macam Word Search Puzzle dalam plug-in Google Chrome ni. 

p/s : boleh mengakibatkan ketagihan kelas tiga ni. :)

darjah

 
bloggerbukan.gila.kuasa